Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

OPVALLEND: ‘Licentie Royal Antwerp plots in gevaar’

Heel Belgie wacht momenteel op het begin van de Play-Offs. Maar dinsdag is ook een spannende dag voor een aantal clubs. Ze moeten dan namelijk verschijnen voor de licentiecommissie.

facebook SCHRIJF JE IN! En WED en KIJK LIVE naar ALLE POTJES UIT DE PRO en PROXIMUS LEAGUE via UNIBET TV!! (enkel voor actieve klanten)

Bij Royal Antwerp FC bijvoorbeeld, leek men onder het bewind van Paul Gheysens en Luciano D’Onforio de zaken goed op orde te hebben. Maar volgens Het Laatste Nieuws moet de Great Old toch vrezen voor zijn licentie. Oorzaak daarvan zou een brief van ex-voorzitter Eddy Wauters zijn. Die kreeg na een juridische slag van meerdere jaren zijn schuld van zo’n 5.2 miljoen uitbetaald. Maar nu zou het bestuur van Antwerp, lees: de clan-Gheysens, via allerlei constructies ongeveer de helft van dat bedrag willen terugvorderen via Wauters en zijn kinderen.

Met zijn brief hoopt Wauters dat de hele zaak eindelijk wordt afgesloten en alle procedures worden stopgezet. Hij contacteerde Gheysens immers al persoonlijk, maar kreeg geen antwoord. Om zijn woorden kracht bij te zetten wordt ook de licentie van 2016 in twijfel getrokken wegens procedurefouten in de omzetting van vzw naar nv.

En Wauters is bereid om ver te gaan. Zo zou hij ook al brieven klaar hebben voor de FIFA en de UEFA. Daarin trekt hij niet alleen de licentie van Antwerp in twijfel, maar stelt hij de KBVB ook in gebreke: ‘wegens niet naleven van de eigen reglementen’. Het beloven dus nog spannende weken en dagen te worden op de Bosuil.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *