Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Willem van Hanegem wil aanvallend België, twee spelers de dupe : “Zijn koekenbakkers”

Voormalig topvoetballer en analist Willem van Hanegem heeft zijn mening gegeven over het middenveld en de aanval van de Rode Duivels.

facebook SCHRIJF JE IN! En WED en KIJK LIVE naar ALLE POTJES UIT DE PRO en PROXIMUS LEAGUE via UNIBET TV!! (enkel voor actieve klanten)

Hij kiest voluit voor de aanval. “Meteen als Roberto Martínez met die ploeg verdedigend wil gaan spelen, moeten ze hem eruitgooien.” De ex-speler van onder meer Feyenoord en Oranje begint met het middenveld. “Mousa Dembélé zet ik er altijd in. Dat is een geweldenaar. Die bezit alles, behalve scoren. De Bruyne zou ik voor de verdediging zetten. Hoe noemen ze dat? Met de punt naar achteren. Dat is weer zo’n term. Je kunt beter zeggen: hij is de verbindingsspeler. Dan wordt hij de belangrijkste schakel naar voren toe. Want voorin heb je de meeste kwaliteit. De verdedigende balans op het middenveld, zoals ze dat dan noemen, heb je helemaal niet nodig”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Van Marouane Fellaini en Axel Witsel is hij absoluut géén fan. “Als je zóveel goede spelers hebt, dan ga je toch niet iemand gebruiken die een koekenbakker is vergeleken bij de anderen? Die krullenbollen (Marouane Fellaini en Axel Witsel, nvdr) zijn twee koekenbakkers. En die dinges is wel leuk, maar dat heeft ook te maken met zijn haar (Radja Nainggolan, nvdr). Neen, die derde op het middenveld moet ook een voetballer zijn. En niet weer denken: dat moet voor de balans een balafpakker zijn. Hou toch op.” Roberto Martinez lijkt vooral Witsel als een basisspeler te zien, Fellaini lijkt vooral als breekijzer mee te gaan.

In de aanval kiest hij ook voor de toppers: Eden Hazard – Romelu Lukaku – Dries Mertens. “Hazard op links, wat hangend. Met Romelu Lukaku in de spits en die kleine. Dries Mertens.. Ik heb hem gezien bij AGOVV. Ik had nooit gedacht dat hij zo goed zou worden.”

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *