Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

BREAKING: ‘Pro League ging de mist in bij klassement met Standard en AA Gent’

Het was een aparte speelronde deze week. Anderlecht en AA Gent gingen onderuit tegen KRC Genk en Charleroi. Terwijl koploper Club Brugge punten liet liggen tegen Standard Luik. Standard telt daardoor evenveel punten als AA Gent.

In het klassement sprongen ze zelfs over Gent naar de derde plaats. Maar dat blijkt niet te kloppen, merkte Het Nieuwsblad op. Nochtans had de Pro League het zelf ook zo gepubliceerd, maar daarbij was het zelf blijkbaar even zijn eigen gewijzigde reglementen vergeten.

SUPERTIP! 200% tot 80EURO VOETBALWEDDEN bij UNIBET!! Schrijf je nu VRIJBLIJVEND in! (Stort 40! Speel met 120!)

Als twee ploegen evenveel punten hebben, wordt er eerst gekeken naar wie een half punt bijgeteld kreeg bij het begin van de play-offs. Dat is hier niet van toepassing. Het tweede criterium werd echter dit seizoen gewijzigd. Vorig seizoen was dat nog het aantal overwinningen in de play-offs – waardoor Standard derde zou staan – maar dat werd veranderd naar de positie in het eindklassement van de reguliere competitie. Aangezien AA Gent daarin boven Standard eindigde, horen zij dus op de derde plaats.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *