Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Spanning bij RSC Anderlecht: “Vroeg of laat ontploft dat”

Marc Coucke is sinds enkele weken de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht en raast door de club heen met veranderingen. Maar de zakenman is iemand die weinig tegenwerking duldt en redelijk eigenwijs is. Die karaktertrekken bezit coach Hein Vanhaezebrouck ook, dus dat zou wel eens kunnen botsen.

Ariël Jacobs, de laatste trainer die bij Anderlecht zijn contract uitdeed, vreest dan ook voor de samenwerking tussen Coucke en Vanhaezebrouck. “Er zijn in de korte tijd dat Coucke nu op Anderlecht is al te veel akkefietjes geweest. Vroeg of laat ontploft dat”, steekt hij van wal bij Humo.

SUPERTIP! 200% tot 80EURO VOETBALWEDDEN bij UNIBET!! Schrijf je nu VRIJBLIJVEND in! (Stort 40! Speel met 120!)

Als voorbeeld haalt Jacobs onder meer de tussentijdse stage in Spanje aan, die door Coucke zelf geannuleerd werd wegens ‘financiële’ redenen. “Natuurlijk heeft een voorzitter of het management het recht om terug te komen op een eerder genomen beslissing. Alleen leek het alsof de coach hier buitenspel werd gezet en Coucke vooral duidelijk wilde maken: ‘Voortaan neem ík hier die beslissingen’. Ik hield er in ieder geval een wrange nasmaak aan over.”

Daarnaast stelt Jacobs zich vragen bij de profileringsdrang van Coucke, die onder meer regelmatig opduikt in de kleedkamer. “Dat hoeft niet slecht te zijn, maar in welke mate strookt wat Coucke tegen die spelers zegt met het discours dat de trainer net heeft gehouden? Nog zoiets: laatst zag ik in de krant een foto van een open training, met daarop Vanhaezebrouck die zijn troepen overschouwt. Wie staat er naast hem? Coucke. Ik zie het geen andere voorzitter doen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *