Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Vandenbempt over Anderlecht-sterkhouder: “Wat is er aan de hand met hem?”

Peter Vandenbempt begrijpt niet dat middenvelder Sven Kums zo slecht presteert bij Anderlecht. Wat is er aan de hand met Sven Kums? Prachtige Gouden Schoen, briljante strateeg van het verleidelijke KAA Gent, nationaal maar ook in de Champions League, onze eigen Andrea Pirlo. Thuiskomen bij zijn Anderlecht, een transfer die niet kon mislukken. Maar anderhalf jaar later is het nog altijd wachten tot we hem weer herkennen”, zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine.

Hein Vanhaezebrouck is nochtans een grote fan van hem. “Van deze trainer heeft hij onvoorwaardelijk vertrouwen en hij kent het systeem. Aan goeie wil en inzet geen gebrek, hij wil verantwoordelijkheid nemen maar is onhandig aan de bal, simpele passes gaan verloren, hij vindt geen oplossingen, Kums voetbalt zonder vertrouwen en het gefluit van het publiek helpt ook al niet. Gebrek aan kwaliteit en genialiteit zijn een probleem voor Anderlecht, maar Sven Kums heeft het wél allebei. En zodra hij dat weer laat zien, zal het zoekende elftal rond hem een grote stap verder staan. Maar het is wel de hoogste tijd dat hij het doet, want daarvoor heeft de club destijds een forse inspanning gedaan.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *