Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Matchfixing bij wedstrijden uit Play-Off I’

Het voetbalschandaal in Belgie begint steeds grotere vormen aan te nemen. De krant De Tijd komt met een verhaal dat wedstrijden uit Play-Off I van vorig seizoen verdacht zijn.

“In het nieuwe gerechtelijk onderzoek zou het gaan om afspraken die zijn gemaakt met scheidsrechters. Onder andere om een welbepaalde speler zeker geen rode kaart te geven omdat zijn transfer op tafel lag. Het zou ook gaan ook om het vervalsen van een volledige match om een bepaalde club te bevoordelen, bevestigen welingelichte bronnen. Het is in dit matchfixingluik van het onderzoek dat gisteren twee topscheids-rechters, Sébastien Delferière en Bart Vertenten, zijn opgepakt voor verhoor”, maakt de krant bekend.

PO I-matchen zijn dus ook verdacht. “Over welke matchen de speurders harde bewijzen hebben, wilden onze bronnen niet zeggen ‘om het onderzoek niet te hypothekeren’. Want tijdens de verhoren zouden nog andere gefixte matchen boven water kunnen komen. De speurders kijken volgens onze informatie ook naar topmatchen in Play-off I. Dat is het afsluitende deel van de competitie, waar de topzes ploegen van het reguliere seizoen strijden om de titel.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *