Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

OPVALLEND: Belgie niet met het sterkste team tegen Nederland morgen

Morgen spelen de Rode Duivels een oefenpot tegen Nederland. De verwachting is dat de ploeg van Roberto Martinez niet met de esterkste elf zal gaan aantreden. Thomas Meunier liet in de aanloop naar BelgiĆ«-Zwitserland weten dat hij geen fan is van de Nations League. Ook Axel Witsel uitte kritiek. De UEFA zou te veel bezig zijn met geldgewin en te weinig oog hebben voor de gezondheid van de spelers. Met de nationale competities, de Champions of Europa League, de nationale beker en de interlands zou de kalender geen ruimte tot herstel – fysiek en mentaal – toelaten.

Er mogen dan ook meerdere wijzigingen verwacht worden. Thomas Vermaelen loopt er zeker niet bij. Hij kreeg tegen Zwitserland terug last aan de hamstring en keerde al terug naar FC Barcelona. Dedryck Boyata komt aan de aftrap.

Courtois, Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Meunier, Witsel, Tielemans, Carrasco, E. Hazard, Mertens en Lukaku begonnen tegen Zwitserland. Boyata, Chadli en T. Hazard vielen in.

Een aantal spelers zijn vragende partij voor wat rust: Thomas Meunier, Romelu Lukaku, Axel Witsel en ook Thibaut Courtois worden genoemd.

Mogen dus ook rekening houden met speelkansen tegen Holland: Praet, Vanaken, Batshuayi, Denayer, Castagne, Kabasele en Mechele, net als de keepers Mignolet en Casteels.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *