Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

WTF! Neymar wellicht voor zes jaar de gevangenis in!

De rechtbank in het Spaanse Madrid wil Neymar vier tot zes jaar achter de tralies hebben vanwege belastingfraude.

De fraudezaak dateert van 2013. De Braziliaanse sterspeler ruilde Santos FC toen voor FC Barcelona. Daarbij zou de Spaanse fiscus benadeeld zijn. De Braziliaanse investeringsgroep DIS, die 40 procent van de transferrechten van Neymar bezat, spande de zaak aan. DIS zou veertig procent (17,1 miljoen) van de officiële transfersom hebben gekregen, terwijl de werkelijke transfersom meer dan twintig miljoen hoger lager.

facebook VANAVOND!! Topper in de Pro League! Bookmaker wijst alvast de favoriet aan!! (BUITENKANSJE!!!) facebook

Eerder was een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van tien miljoen euro geëist tegen Neymar. Omdat in Spanje iemand bij een eerste vergrijp een straf tot twee jaar niet hoeft te zitten, was de Braziliaan bij de aanvankelijke eis niet in de cel beland. Naast Neymar moeten ook zijn ouders, de betrokken clubs, Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu en oud-voorzitter Sandro Rosell voor de rechter verschijnen.

Voetballers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ontsnapten aan een celstraf omdat je in Spanje pas naar de gevangenis moet als je een straf krijgt langer dan twee jaar, waarbij je nog een blanco strafregister moet hebben.
Als Neymar tussen vier of zes jaar krijgt, zou hij wel naar de gevangenis moeten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *