Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Droomtransfer voor Hans Vanaken? ‘Interesse van topclub groeit aanzienlijk’

Hans Vanaken is goed op dreef dit seizoen voor Club Brugge. De regerend landskampioen staat momenteel op een tweede plek op de ranglijst en ook in de Champions League lijken ze los te komen. Zo werd er deze week met maar liefst 0-4 gewonnen van AS Monaco. Hans Vanaken maakte twee goals in dit treffen. De andere goals kwamen van de Braziliaan Wesley Moraes en de Nederlander Ruud Vormer. Neem eens een kijkje bij Circus.BE

Aanvallende middenvelder Hans Vanaken is dus op dreef deze jaargang. De interesse begint ook voor hem op te komen. Volgens het Vlaamse medium La Dernière Heure is de Duitse grootmacht Borussia Dortmund in hem geinteresseerd. Ook zou hij een topkandidaat zijn om deze jaar gang de Gouden Schoen te gaan winnen. Vorig seizoen was de winnaar de Nederlander Ruud Vormer. Aanvoerder van de Blauw/Zwarten en dus ploegmaat van Hans Vanaken. Zelfs zijn tegenstanders van Hans Vanaken zijn gek van hem.”

In tegenstelling tot Vormer, trekt Vanaken daarna met een eventuele Gouden Schoen op zak naar het buitenland. Volgens LDH zou de interesse vanuit de Bundesliga, naar verluidt zijn favoriete competitie toenemen voor de Limburger. Vooral Borussia Dortmund zou hem ‘erg appreciëren’. De wedstrijd van Club tegen de Borussen zou dus wel eens cruciaal kunnen worden voor de carrière van Vanaken …

Hans Vanaken werd in 1992 geboren in het Belgische Neerpelt. In het seizoen 2011-2012 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij kwam toen zestien keer in actie voor de tweede klasser Lommel United. Hij maakte toen één goal. In de jaargang daarop speelde hij 32 wedstrijden voor diezelfde club en maakte toen tien treffers. In de jaargang daarop sloot hij af met exact dezelfde statistieken. Kijk voor entertainment bij Circus.BE

In 2014 maakte hij de overstap naar Sporting Lokeren. Hij speelde toen 39 wedstrijden in zijn debuut seizoen en maakte elf treffers. Een jaar later speelde hij 37 potjes en maakte hij achter keer een doelpunt.

In het seizoen 2015-2016 maakte hij een grote overstap naar Club Brugge. In zijn debuut seizoen maakte hij tien treffers in 36 optredens. Het jaar daarop speelde hij 39 wedstrijden en maakte hij negen treffers. Hij werd tevens kampioen met Club Brugge.

Ook speelde hij al voor de Rode Duivels. debuteerde op 7 september 2018 als Rode Duivel in en tegen Schotland. Hij lijkt rijp voor de volgende stap in zijn carriere. Het is hopende voor zijn club Club Brugge dat hij nog eventjes behouden blijft en niet deze winter al de overstap gaat maken. Maar de verwachting is wel dat hij volgend seizoen voor een andere ploeg actief zal zijn.

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *