Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Club Brugge heeft deze zomer een cruciale transferfout gemaakt’

Er lijkt dit seizoen wat zand in de motor te zitten bij Club Brugge. In de Champions League zijn de prestaties ok maar in de nationale competitie schommelen deze een beetje. Is de selectie dan niet krachtig genoeg om op beide fronten mee te strijden?

Volgens Peter T’Kint van Sport/Voetbalmagazine alvast niet. Hij vreest dat Blauw-Zwart vooral in de breedte aan kwaliteit ontbreekt. “De kern is niet zo breed als gedacht. Vorig seizoen legde Club Brugge voor Nieuwjaar de basis van zijn titelwinst. Elke week speelde nagenoeg dezelfde ploeg, weinig gehinderd door blessures, noch door een overladen programma, want er was de vroege Europese uitschakeling. Die Europese belasting – fysiek en mentaal- is er nu wel, wat maakt dat er al eens meer moet worden gewisseld. De bankzitters blijken toch minder klasrijk nu.”

Tijdens de voorbije zomermercato zijn er dan ook fouten gemaakt. Zo vindt T’Kint dat Club onvoldoende geanticipeerd heeft op het vertrek van Abdoulay Diaby naar Sporting. “Alles moet komen vanuit het centrum, met Schrijvers als extra man bij voor de combinatie. Maar een diepgaande tweede spits naast Wesley, zoals Diaby vorig seizoen, die ontbreekt dan weer in de kern, Rezaei kan die vacature niet invullen, Openda is nog te wild en te jong.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *