Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Vol met ambitie Royal Antwerp werkt aan groot transferplan’

De laatste jaren gaat het goed met Royal Antwerp. Ze willen dan ook toewerken naar de hoofdprijzen. En ook wat betreft de transferplannen zijn de ambities op langere termijnĀ erg groot. Vooral dan aan uitgaande zijde. Het bestuur beseft namelijk dat het noodzakelijk wordt om bepaalde spelers om de zoveel tijd voor een pak geld te verkopen om te blijven concurreren met de andere Belgische topclubs.

En volgens De Tijd maakt men daar momenteel ook werk van. “Transferinkomsten zijn voor Antwerp nog een blinde vlek. Daarom wordt gewerkt aan een state-of-the-artjeugdopleiding, in ons voetbal de goedkoopste winstmotor. Enkele miljoenen investeringen per jaar kunnen op termijn een veelvoud aan uitgaande transfers opbrengen”, schrijft de zakenkrant.

Omdat de opleiding de voorbije jaren volledig in verval is geraakt, zal het wel nog een tijdje duren alvorens die investering zijn vruchten afwerpt. Maar volgens sterke man Sven Jacques is er geen haast bij en zijn grote uitgaande transfers op dit moment nog geen must. “Ze kunnen wel ons proces versnellen om break-even te draaien. Voor elk Belgisch team zijn transfers een zo goed als recurrente inkomstenstroom, die nodig is om operationele verliezen te dempen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *