Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Dries Mertens maakte Lionel Messi duidelijk dat hij zijn respect moet tonen’

Dries Mertens heeft in het duel tegen Barcelona naam gemaakt voor zichzelf. Hij maakte de 1-0 voor Napolitanen en dit was zijn 121ste treffer voor de club. Hij is hiermee nu alltime topscorer samen met Marek hamsik. Mertens kreeg voor zijn prestatie heel wat lof. Maar de woorden van La Gazzetta dello Sport spreken misschien wel nog het meest tot de verbeelding:

“Een magische avond in de Champions League”, stelde de Italiaanse krant namelijk. “Dries Mertens maakte duidelijk dat Lionel Messi zijn respect moet tonen in de Tempel van Pibe”, zo verwijst de roze sportkrant naar de bijnaam van Diego Maradona: Pibe de Oro, het gouden kind.

Ook Tuttosport was lyrisch over de Rode Duivel: “Je droom verwezenlijken tegen de meest prestigieuze tegenstander: Mertens deed het. Ook in defensief opzicht hielp Dries zijn team, zoals op het moment dat hij de bal afpakte van majesteit Messi. Hij werd dik verdiend toegezongen door de fans van Napoli. In het huis van Maradona is Dries de baas.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *