Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

ONDERZOCHT: FIFA spelen is goed voor gezondheid

Het spelen van de computergame FIFA 21 blijkt goed te zijn voor je gezondheid. Dat is tenminste toch wat een onderzoek van de universiteit van Leeds beweert, zo meldt RTL Nieuws.

ZONDAG BELGIE – ENGELAND! Pak liefst 10x je inzet terug bij winst van DE BELGEN!! Maak van je 2 euro gewoon 20 euro!

De onderzoekers monitorden de hartslag van de proefpersonen tijdens het spelen van een potje FIFA. Tijdens het partijtje ging de hartslag sowieso al naar omhoog, bij een doelpunt (zowel van jezelf als van de tegenstander) werden zelfs pieken bereikt die het niveau van een ‘gematigde cardiotraining’ benaderden.

FIFA spelen was al een goede manier om de gedachten te verzetten, maar blijkt dus ook op een fysieke training te lijken. “De hartslagpieken tijdens FIFA naderden tot 140 slagen per minuut, wat duidt op een echte toename in emotionele activiteit wanneer een doelpunt wordt gescoord. Dit soort escalatie is vergelijkbaar met wat personen binnen de leeftijdscategorie van onze deelnemers zouden zien bij een matige cardiotraining zoals een stevige wandeling”, klinkt het bij RTL.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *