Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Matthijs de Ligt verruilt Juventus voor FC Barcelona’

Matthijs de Ligt zou het helemaal zien zitten om deze zomer een toptransfer te maken naar FC Barcelona. Dit weet de Spaanse journalist Xavi Campos in het programma Onze van Esport3 te melden.

Juventus heeft in sportief opzicht een teleurstellend seizoen achter de rug. La Vecchia Signora won weliswaar de Coppa Italia, maar moest de landstitel voor het eerst sinds 2011 aan Internazionale laten. Juventus verzekerde zich op de laatste speeldag van de Serie A wel van een Champions League-ticket, doordat Napoli punten verspeelde tegen Hellas Verona. Toch zou De Ligt nu besloten hebben dat hij Juventus komende zomer wil verlaten, omdat hij zich niet meer op zijn gemak voelt in Turijn.

De Ligt zou volgens Campos tekenen hebben gegeven dat hij wil vertrekken en zijn ‘favoriete optie’ is Barcelona. In het programma El Chiringuito werd onlangs al gemeld dat Barcelona-president Joan Laporta een zogenaamde ‘topverdediger’ aan de selectie wil toevoegen. De namen die daarvoor toen genoemd werden, waren die van De Ligt en Aymeric Laporte van Manchester City. De vraag is in hoeverre deze twee namen haalbaar zijn voor Barcelona, gezien de financiële situatie en het feit dat zowel De Ligt (2024) als Laporte (2025) nog een langlopend contract heeft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *