Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Belangrijk Christian Eriksen-nieuws op komst voor Ajax’

Christian Eriksen krijgt op zeer korte termijn te horen of hij nog toekomst heeft bij Internazionale. Dit weet het Italiaanse medium La Gazzetta dello Sport te melden. Hij werd tijdens het EK getroffen door een hartstilstand.

Sindsdien is er een ICD-kastje in zijn lichaam geplaatst, maar in Italië is het verboden om daarmee topsport te beoefenen. Eriksen ondergaat deze dagen een aantal onderzoeken om te beoordelen of het mogelijk is om zonder defibrillator actief te blijven in de Italiaanse Serie A.

In het geval van een positieve uitslag is Eriksen afhankelijk van een medische commissie. Die route duurt naar verwachting zeker zes tot acht maanden, waardoor een snelle Inter-comeback sowieso onmogelijk lijkt. Volgens Tuttomercatoweb is het alternatief om een transfer te maken naar een land waar dit wél is toegestaan.

In Nederland is spelen met een defibrillator toegestaan. Daley Blind speelt bij Ajax met een ICD-kastje en volgens het genoemde medium kan dat zomaar eens zijn teamgenoot worden. Dankzij diens verleden in Amsterdam zou een Ajax-comeback op tafel liggen als optie, zo klinkt het.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *