Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Maarten Stekelenburg (38) zet punt achter interlandcarrière

Maarten Stekelenburg heeft een punt gezet achter zijn loopbaan bij Oranje. De 38-jarige doelman van Ajax maakt dan ook geen deel uit van de eerste selectie van Louis van Gaal sinds zijn terugkeer als bondscoach.

Stekelenburg was afgelopen zomer tijdens het EK nog de eerste doelman van Oranje. In totaal stond de keeper 63 keer onder de lat bij het Nederlands elftal. Zijn hoogtepunt als international beleefde hij in 2010, toen hij de eerste doelman was van het Oranje dat het tot de finale van het WK in Zuid-Afrika schopte.

In 2016 verdween Stekelenburg uit beeld bij het Nederlands elftal, maar vrij onverwacht werd zijn interlandcarrière dit jaar nieuw leven ingeblazen. Dat gebeurde nadat hij door de dopingschorsing van André Onana de eerste doelman van Ajax werd. Ook op het EK was hij de eerste keuze onder de lat, wat te maken had met de afwezigheid van Jasper Cillessen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *