Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Edwin van der Sar levert PSV toch nog vijf miljoen euro op’

PSV wist er gisteren niet in te slagen om zich te plaatsen voor de Champions League. Tegen Benfica kwamen ze niet verder dan een 0-0 terwijl ze een week eerder met 2-1 verloren. Toch krijgt de Eredivisie-topclub alsnog 5 miljoen euro, weet Voetbal International.

Het blad rept op woensdagochtend van een meevallertje: “Tot voor kort was het bedrag voor de club die werd uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Champions League 2 miljoen euro. De winnaar van het tweeluik ontving 3 miljoen euro. Mede door toedoen van Edwin van der Sar is dat onlangs aangepast.”

VI legt uit: “De algemeen directeur van Ajax opperde vanuit zijn rol in de ECA om de volledige 5 miljoen euro aan de verliezer toe te schrijven, aangezien de winnaar sowieso een flinke financiële boost ontvangt met deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Via de ECA is dit voorstel vervolgens door de UEFA aangenomen en doorgevoerd. Daardoor blijft PSV sportief weliswaar met lege handen achter en moet het verder in de Europa League, financieel kan de club wel 5 miljoen euro tegemoet zien.”

Had PSV zich wél geplaatst voor de groepsfase van de Champions League, dan hadden de Eindhovenaren kunnen rekenen op een startpremie van liefst 15,65 miljoen euro…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *