Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Armando Obispo is de beste verdediger in de Eredivisie’

Analist en voormalig trainer Aad de Mos ziet het helemaal zitten in Armando Obispo. Een 22-jarige verdediger van PSV. Hij denkt dan ook dat hij snel een uitnodiging zal gaan krijgen voor het grote Oranje.

Obispo kreeg in de laatste vijf wedstrijden van PSV een basisplaats van trainer Roger Schmidt en dat lijkt door de blessure van Ibrahim SangarĂ© niet snel te veranderen. De Mos is al jaren groot fan. “Obispo is onomstreden voor mij”, zegt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Hij is een gouden duo met AndrĂ© Ramalho.”

“Voordeel is dat Obispo linksbenig is”, vervolgt De Mos. “Hij is de beste Nederlandse verdediger van de Eredivisie. Waarom ik hem zo goed vind? Hij is een complete verdediger. Wat hij heeft afgeleerd, zijn de droommomenten, dat hij staat te slapen. Obispo is zeer geconcentreerd en heeft wijze lessen ondergaan tijdens zijn huurperiode bij Vitesse.”

De Mos verwacht dat Obispo ook op de radar van bondscoach Louis van Gaal staat. “Ik schat hem in als een nieuwe international, als hij doorgaat op dit niveau en niet de foutjes gaat maken die bijvoorbeeld Perr Schuurs bij Ajax heeft gemaakt. Hij heeft het zelf afgedwongen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *