Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Bert van Marwijk: ‘Ik snap niets van Roger Schmidt’

Bert van Marwijk snapt maar weinig van het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt. Er valt geen peil te trekken op het wisselbeleid van de Duitser, vindt de voormalig bondscoach van Oranje.

Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat Schmidt zich baseert op data, maar in zijn column in De Telegraaf reageert de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal: “Dat snap ik dus niet. Ik zou het nog wel kunnen begrijpen dat je voorzichtig peilt bij een speler hoe hij zich voelt wanneer de data aangeven dat hij vermoeid is. Geeft de speler aan dat hij rust nodig heeft, kun je in overleg besluiten dat hij een uur meedoet.”

Van Marwijk gaat verder: “Maar ik vind het niet raadzaam om de fysieke data beslissingen voor je te laten maken. Vooral omdat je niet te maken hebt met een robot maar met een mens bij wie geestelijk gevoel een grote invloed heeft op zijn fysieke welzijn. Daarom ga je ook niet met die data naar die speler toe en vraag je of hij moe is. Want dan kun je er zeker van zijn dat hij zich moe gaat voelen.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *