Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Aanhaken bij Ajax lijkt kansloze missie voor PSV’

PSV begon het seizoen uiterst indrukwekkend met zelf een 0-4 overwinning op Ajax. Inmiddels zijn de vooruitzichten een stuk minder te noemen. De groepsfase van de Champions League werd niet gehaald en in de Eredivisie werd binnen een week twee keer verloren. En dus neemt de druk in Eindhoven opeens behoorlijk toe.

‘Het echec van een maand geleden zorgt voor een nóg grotere kloof in inkomsten tussen de Amsterdammers en Eindhovenaren. Minstens zo pijnlijk voor PSV is dat nu ook in de nieuwe competitie alweer sprake is van een achterstand van 4 punten en 22 goals op Ajax’, schrijft het Eindhovens Dagblad. De aanval op de Amsterdammers is volgens dat medium dus nog niet echt van de grond gekomen. ‘PSV wilde dit seizoen op alle fronten de aanval op Ajax inzetten, maar beleeft zowel sportief als financieel een valse start. (…) Nu dreigt heviger onweer omdat er ook nationaal niet wordt geleverd.’

Door de weeks ontsnapte PSV bovendien ook nog in de slotfase tegen Go Ahead Eagles. ‘PSV voetbalde beter dan tegen Feyenoord en in het moeizaam gewonnen duel met Go Ahead’, zag De Telegraaf. ‘Het verschil tussen winst en verlies lag besloten in de keepers. Timon Wellenreuther, weer onder de lat bij Willem II, onderscheidde zich met geweldige reflexen. (…) Vorig seizoen liep PSV in kleinere wedstrijden de meeste schade op. Daarom groeide de achterstand op Ajax naar zestien punten. Nu is er na zeven speelronde alweer een kloof van vier punten. Ondanks de geweldige start van het seizoen in de Europese wedstrijden lijkt aanhaken bij Ajax een hopeloze missie.’

Het Algemeen Dagblad vond dat PSV oppermachtig was in Tilburg, maar toch is het de tweede plaats kwijt aan Willem II. ‘En dat terwijl Roger Schmidt met Ibrahim Sangaré en Mario Götze weer twee belangrijke spelers terug had in Tilburg, waar het stadion voor het eerst sinds maart 2020 weer was uitverkocht. Sangaré was voor rust de beste PSV’er, met diverse balveroveringen en goede passes’, vond het AD. Waar een slotoffensief werd verwacht, zag Omroep Brabant dat niet van de grond komen. ‘De bezoekers wisten na de tweede tegentreffer geen echte kans meer te creëren.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *