Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘Flinke tegenvaller dreigt voor Feyenoord en PSV’

Ajax is de laatste jaren steeds verder uitgelopen op concurrenten Feyenoord en PSV op sportief gebied. Maar voor de laatste twee clubs dreigt nu een serieus probleem.

Het Algemeen Dagblad bericht: “Met hulp van een groep externe financiers probeert PSV, op kleinere schaal, nu iets vergelijkbaars. Ook in Eindhoven zijn ze bereid risico’s te nemen. Het spelersbudget ging fors omhoog, de jacht op de Champions League werd geopend.” In 2024 wil PSV tot de top-dertig van Europa horen. “Maar het missen van het huidige hoofdtoernooi zet die koers meteen onder druk. Hoe lang kan PSV dit, met een veel kleiner eigen vermogen, volhouden?”

Het AD voegt toe: “Feyenoord ervoer in de jaren 2006-2008 hoe riskant het is om rigoureus te investeren in Champions League-deelname. Duurbetaalde spelers van naam en faam werden gehaald, maar toen het avontuur mislukte, ging de club financieel ten onder. De Rotterdammers hebben anno 2021 al helemaal geen vet meer op de botten. Zelfs met het beoogde nieuwe stadion kan Feyenoord bij lange na niet aanhaken bij het almaar groeiende Amsterdamse spelersbudget.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *