Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Barca-voorzitter Laporta hoopte op ‘gratis’ Messi

Afgelopen zomer verruilde Lionel Messi in tranen Barcelona voor Paris Saint-Germain. Dit kwam omdat de Catalaanse club niet langer meer de mogelijkheden had om hem te behouden. Voorzitter Joan Laporta hoopte daarentegen hem te kunnen behouden en hoopte dat hij gratis voor de club zou gaan spelen.

“Op een gegeven moment kwam er een moment dat je moet beseffen dat het niet kan werken, en dan zijn beide partijen teleurgesteld. Messi zal de geschiedenis van Barça ingaan als de beste speler aller tijden en dat wil ik behouden”, vertelt Laporta, die dus geen wrok koestert richting de aanvaller. “Op Messi word ik niet boos, omdat ik hem waardeer. Ik weet dat hij een groot verlangen had om te blijven.”

WOW! WED en KIJK LIVE naar TOPVOETBAL BIJ UNIBET.BE!

“Ik hoopte dat hij zou zeggen dat hij gratis wilde blijven, maar we kunnen er natuurlijk ook niet vanuit gaan dat een speler van dat formaat het doet. Ik begreep dat La Liga het wel geaccepteerd zou hebben als hij niets had verdient”, vervolgt de president van de club. Toen duidelijk werd dat Barcelona hem niet kon betalen, duurde het maar een paar dagen voor hij zijn handtekening zette in Parijs. “Alles wijst erop dat hij het aanbod van PSG al had gekregen. Iedereen weet dat het om een enorm salaris gaat.”

Laporta kent Messi al vanuit zijn eerdere periode als president van de Catalaanse grootmacht. Hij hoopte dan ook dat de voetballer hem wilde helpen door te blijven. “Ik ken hem goed. Hij debuteerde in het eerste elftal toen ik hier was. Ik heb hem en zijn familie goed geholpen. Als hij hier zou blijven en gratis zou spelen, zou hij alsnog iets krijgen als de economische situatie hersteld was.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *