Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Ryan Babel haalt uit naar Afellay: ‘En dan ga je Johan Derksen uithangen’

Ryan Babel heeft uitleg gegeven over waarom hij Ibrahim Afellay aanpakte in zijn nieuwe rapnummer. Afellay snapte zelf helemaal niets van de uithaal van zijn voormalige ploeggenoot bij Oranje.

“Het was niet de bedoeling dit uit te leggen, want ik zie morgen de headlines al, maar natuurlijk komt dit ergens vandaan”, vertelt Babel in een lilivestream van Kick ‘t Net. “Laat ik het zo zeggen: als voetballer zit je met collega’s in een team en je maakt een lang seizoen met elkaar mee. Je speelt met elkaar, soms tegen elkaar, je zit samen bij het Nederlands elftal en je bent ook nog eens van dezelfde generatie.”

WOW! Maak nu een account aan en WED en KIJK LIVE naar TOPVOETBAL BIJ UNIBET.BE!

Volgens Babel mag Afellay best als analist aan het werk. “I don’t judge, maar ik heb wel zoiets van: blijf gewoon jezelf. Ik denk dat er verschillende manieren zijn hoe je kritiek geeft. Helemaal als je zelf voetballer bent geweest”, aldus Babel, die meent dat Afellay een ‘ander personage’ aanneemt. “Dan ben je gewoon niet meer herkenbaar. En niet alleen ik, ik praat voorheel veel collega’s die nog steeds voetballen. Iedereen kijkt elkaar aan en vraagt zich af: wat is er gebeurd met die man?”

Babel refereert onder meer naar de periode voor het afgelopen EK. “Toen bespraken ze natuurlijk de spelers die mee moesten en die niet mee moesten. Luister: I don’t give a shit, ik ben niet meegegaan. Dat is voetbal, volgende keer beter. Tuurlijk is het teleurstellend, maar ik loop lang genoeg mee om te weten van: zo werkt die shit. Alleen was ik in dit geval teleurgesteld in de manier waarop hij meedeed in de manier hoe collega-analisten mij belachelijk probeerden te maken. Dat vond ik gewoon teleurstellend.”
Vergelijking met Johan Derksen

“En nogmaals: ik zeg niet dat hij mij geen kritiek mag geven”, meent Babel. “Ik krijg mijn hele carrière kritiek, dat doet me helemaal geen moer. Maar het gaat om de manier waarop. Als ik kritiek krijg van een grootheid als bijvoorbeeld Marco van Basten en hij onderbouwt zijn kritiek waarom hij bijvoorbeeld vindt dat ik niet mee moet: hé, het is Marco van Basten, begrijp je? Maar als je dan belachelijk gemaakt wordt door…”

“Ik vind Johan Derksen natuurlijk altijd het ultieme voorbeeld”, vervolgt de oud-international. “Hij heeft een platform en mensen zijn gek genoeg om te luisteren naar wat hij allemaal uitkraamt. Maar dat neem je minder serieus. Maar als je ex-voetballer bent en je gaat Johan Derksen uithangen, dan verlies je het een beetje. Dat was het eigenlijk meer.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *