Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Feyenoord-spits: ‘Die eigenschap van Max Verstappen herken ik bij mezelf’

GOLDEN GOAL! Pak 10K met je VRIJE VOORSPELLING! Inschrijven duurt slechts één minuut!

Bryan Linssen is goed op dreef bij Feyenoord. Hij maakt dit seizoen zelfs kans om topscorer te worden in de Eredivisie. Iets wat hij vorig jaar toen hij zijn driejarig contract ondertekende nooit had kunnen denken.

De aanvaller kende na het zetten van zijn handtekening ook nog eens een moeizame start in De Kuip. “Als je verhalen hoort dat je zelfs in een lege Kuip bent bevangen door Kuipvrees dan ga je denken… Als je bijvoorbeeld alleen op de keeper afloopt. Van oei, als dit maar goed gaat. Het zal toch niet, het zal toch wel, en weer miste ik dan een kans”, vertelt Linssen zaterdag in gesprek met De Telegraaf.

Linssen erkent dat hij destijds wel eens doorzappte als er een voetbalpraatprogramma op de televisie was. Nu blijft hij iets sneller, iets vaker en iets langer hangen. De teller staat immers op elf treffers in de Eredivisie en dat is er maar een minder dan Sébastien Haller van Ajax. “Soms doe ik nu maar wat en valt de bal goed. Geef ik tegen Fortuna Sittard een hakbal en rolt de bal er bij de tweede paal in. Puur instinct, het komt in je op, je denkt niet na en hup een doelpunt.” Toen het minder ging, kon hij de kritische houding van de buitenwacht snel aan de kant leggen. “Anders zou ik er niet bovenop zijn gekomen zoals ik er bovenop ben gekomen bij Feyenoord”, verzekert de aanvaller.

Linssen komt uitt het Limburgse plaatsje Neeritter, op een steenworp afstand van België. “Daar raken mensen niet zo snel van de kook. Niet als het goed gaat, maar evenmin als het wat minder loopt. Max Verstappen is tien minuten bij ons vandaan, net over de grens in België, opgegroeid. Z’n moeder doet in dezelfde supermarkt haar boodschappen als de mijne. Hij heeft iets van: ’schijt aan wat ze zeggen’. Positief of negatief, hij legt het naast zich neer. Die eigenschap herken ik bij mezelf ook. Steady blijven, onverstoorbaar je ding doen. Na twee doelpunten tegen Fortuna Sittard ben je de beste en na Ajax kan je er niets van. Niets van aantrekken, allebei niet waar.”

GOLDEN GOAL! Pak 10K met je VRIJE VOORSPELLING! Inschrijven duurt slechts één minuut!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.