Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

Lionel Messi op één na slechtste afmaker in top-vijf competities

Lionel Messi beleefd nog niet veel plezier bij zijn nieuwe club Paris Saint-Germain. De Argentijnse superster kwam met veel bombarie binnen deze zomer maar een succes is het nog niet te noemen. In de competitie wist hij tot dusver slechts één keer te scoren in twaalf wedstrijden. Wel wist hij vijf assists te geven.

In totaal maakten 1057 spelers dit seizoen minstens een doelpunt in de Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga of Ligue 1. Messi is daar één van. De aanvaller heeft 44 pogingen nodig gehad voor die ene treffer. Alleen vleugelverdediger João Cancelo heeft tot dusver meer pogingen gehad en slechts één keer gescoord. De speler van Manchester City heeft tot dusver twee keer vaker geprobeerd om een goal te maken.

De cijfers zeggen overigens niet alles, want de Argentijnse aanvaller was wel al vijf keer aangever in de Franse competitie. Daarnaast liet hij in de Champions League wel zien dat hij nog een neusje voor de goal heeft. Daar loopt Messi ‘gewoon’ één op één. In vijf wedstrijden wist hij even vaak doel te treffen. Tegen Manchester City was hij één keer trefzeker, tegen Club Brugge en RB Leipzig mocht hij twee keer juichen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.