Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

‘De Rode Duivels gaan een vrije val maken’

Oranje maakte afgelopen week flinke indruk in de Nations League door Belgie met maar liefst 1-4 te verslaan. Het Nederlands elftal was in Brussel heer en meester. Journalist Valentijn Driessen vindt dat we ons niet moeten misleiden door die prestatie. Volgens hem hadden de Belgen er weinig zin in.

In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen dan ook dat terughoudendheid op zijn plaats is. “Een vergelijking moet geloofwaardig zijn om serieus genomen te worden. Ook voor internationals. Bergwijn/Depay toetsen aan Van Persie/Robben op een WK is fair, maar een vergelijking na een potje tegen een verzameling oude uitgebluste Belgen is niet steekhoudend.”

Verdubbel je winst bij je eerste weddenschap!

Inschrijven duurt slechts 1 minuut!

Volgens Driessen zagen de sterspelers van België de wedstrijd helemaal niet zitten net als bondscoach Roberto Martinez. “De interland ging niet om het resultaat, maar het was goed om even met de internationals bij elkaar te zijn voor het WK.” De voetbaljournalist verwacht ook dat de Belgen steeds minder zullen gaan presteren de komende tijd. “België zit aan de pensioengerechtigde leeftijd, heeft de eerste plaats op de wereldranglijst ingeleverd en gaat zonder twijfel een vrije val maken op die lijst. Oranje krijgt na de dramatische periode onder Frank de Boer met Van Gaal juist meer kleur op de wangen.”

Daarnaast complimenteert Driessen Van Gaal dat zijn ploeg wel gemotiveerd aan de start stond en dat hij de spelersgroep al direct op scherp heeft weten te zetten. “Daarbij zette Van Gaal de geselecteerde internationals maximaal op scherp met het nietsontziend passeren van reserve-aanvoerder Wijnaldum, omdat hij in de ogen van de bondscoach niet leverde. Ook aanvoerder Van Dijk deed een positieve duit in het zakje met een motiverend, alleszeggend signaal. Hij had de teleurstelling van de verloren Champions League-finale opzij gezet en zou volle bak gaan. Er was geen ruimte voor excuses.”

One thought on “‘De Rode Duivels gaan een vrije val maken’

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.