Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Ajax moet transfervrije Patrick van Aanholt binnenhalen’

De kans is groot dat Nicolas Tagliafico deze zomer zal vertrekken bij Ajax. Als vervanger zou clubwatcher Mike Verweij proberen om de transfervrije Patrick van Aanholt binnen te halen.

“Als je hem zo ziet invallen, wetende dat hij transfervrij is, dan denk ik: haal hem op. Daar kun je geen buil aan vallen. Maar daar is volgens mij nog geen sprake van”, reageert Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De journalist doet die uitspraak na de oefeninterlands tegen Schotland (2-2) en Georgië (3-0 zege).

Van Aanholt verving Owen Wijndal, die ook vaak is gelinkt aan Ajax. Valentijn Driessen raakte afgelopen week echter niet onder de indruk van de AZ-back. “Owen Wijndal levert gewoon nauwelijks tot geen bijdrage aan het geheel. Patrick van Aanholt viel best goed in. Wijndal loopt er als een grijze muis rond.”

“Ik had Ruud Gullit gisteren aan de lijn en die gaf ook aan dat Wijndal doet wat hij bij AZ vaak doet: binnendoor gaan. Daar is eigenlijk te weinig ruimte. Hij moet juist buitenom, maar dat doet hij niet. Hij speelt zó plichtmatig”, vervolgt Driessen. Verweij: “Het gekke is: Wijndal kwam binnen met de bravoure die Timber nu heeft. Timber zal dus ook moeten oppassen dat hij die onbevangenheid niet verliest, want dat is gewoon een wapen. Wijndal begon ontzettend sterk in Oranje, maar het is nu al twee wedstrijden best grijs.”
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *