Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Anderlecht greep op pijnlijke manier naast komst van Kevin de Bruyne’

Anderlecht heeft de kans om Kevin de Bruyne vroeger op te nemen in jaar jeugdopleiding laten voorbij gaan. Zijn vader was destijds blijkbaar een grote fan van Anderlecht en stond te jubelen toen zijn zoon er werd uitgenodigd voor een proeftraining.

Maar enkele dagen na die uitnodiging kreeg Robert Steeman, toenmalig hoofd van de jeugdscouting, een telefoontje van vader De Bruyne. “Kevin heeft bij Genk de verjaardag van een ploegmaatje gevierd en hij vond het daar zo plezant dat hij wil blijven. Ik heb hem gezegd: oké, je mag het een seizoen bij Genk proberen. Maar wees gerust meneer Steeman: volgend seizoen komen we naar Anderlecht”, wordt hij geciteerd door Sport/Voetbalmagazine.

Uiteindelijk bleef KDB gewoon bij Genk en de rest is geschiedenis. Zo greep Paars-Wit dus door een kinderfeestje naast wat één van de beste Belgische voetballers ooit zou worden. “Ik kan dat begrijpen, hoor. Hij mocht taart eten en er was muziek. Op die leeftijd telt de ambiance en niet het voetbal. En die vader wilde zijn zoon een plezier doen. Of dat feestje doorgestoken kaart was van Genk? Dat denk ik niet. Op die leeftijd hadden ze bij Genk nooit kunnen voorspellen dat De Bruyne het zo ver zou schoppen”, vertelt Steeman.


VERDUBBEL DE WINST VAN JE EERSTE TWEE WEDDENSCHAPPEN BIJ UNIBET.BE! (INSCHRIJVEN DUURT SLECHTS EEN MINUUTJE!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *