Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Anderlecht heeft één voordeel op Genk en Mechelen in strijd om PO 1’

Er zijn in de reguliere competitie nog drie speeldagen te gaan alvorens de Play-Offs van start gaan. Na Genk en KV Mechelen wist ook Anderlecht dit weekend haar wedstrijd te winnen. Paars/Wit haalde met maar liefst 6-1 uit tegen KAS Eupen.

Genk blijft door deze uitslagen op de zesde plaats staan en telt nu 41 punten. Dan volgt KV Mechelen met één puntje minder, Anderlecht staat achtste met 37 punten. Maar de Brusselaars hebben wel één groot voordeel. Op de slotspeeldag nemen Genk en KVM het immers tegen mekaar. Paars-Wit is dus al zeker van puntenverlies bij minstens één van de twee concurrenten.

En ook de rest van het wedstrijdschema lijkt in het voordeel van de recordkampioen te spreken. Volgende week wacht een trip naar hekkensluiter Waasland-Beveren, vervolgens komt Zulte Waregem op bezoek en als afsluiter speelt RSCA op het veld van STVV. KVM gaat volgende week al op bezoek bij de Kanaries, ontvangt een week later KAS Eupen en sluit de reguliere competitie zoals gezegd af op Genk.

De landskampioen is op papier de enige ploeg die het ticket voor PO I momenteel nog in eigen handen heeft, maar de kalender spreekt niet in het voordeel van Racing. Volgende week wacht namelijk de kraker tegen leider Club Brugge, daarop volgt een bezoek aan KV Oostende dat volop tegen degradatie strijdt en tot slot is er dus de beslissende partij tegen Malinwa.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *