Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Blauw/Zwart heeft opvolger Hans Vanaken al in huis’

Hans Vanaken is al jarenlang één van de beste spelers uit de Pro League. De kans is dan ook groot dat hij deze zomer zal gaan vertrekken bij Club Brugge. Zijn opvolger hebben ze dan al in huis in de persoon van Charles De Ketelaere.

Pascal De Maesschalck, hoofd van de Brugse jeugdopleiding, ziet alvast gelijkenissen met de jonge Vanaken van bij Lokeren. “Fysiek zal Charles alvast verder groeien, dat zie je als je de foto’s van vorig jaar erbij neemt. Meer dan Hans zal hij ook in het duel kunnen spelen, al loopt en staat Vanaken dan weer altijd op de juiste plek. Daar kan en moet Charles nog progressie in maken”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Ook Franky Van der Elst denkt dat De Ketelaere op termijn zijn huidige ploegmaat kan vervangen. “Charles zal nog veel groeien, zijn ontwikkeling is alvast enorm. Of hij de nieuwe Hans kan worden, moeten we afwachten. Het zou héél mooi zijn voor hem en voor Club. ‘Hanske’ is héél beslissend met goals en assists, daarin zal Charles nog stappen moeten zetten. Wat hij nu laat zien, is alvast veelbelovend. Zijn vista, techniek… .”

En ook volgens Thomas Buffel, assistent-bondscoach bij de U19, zal Club niet ver moeten gaan zoeken als Vanaken andere oorden opzoekt. “Meer nog dan Hans heeft hij een actie, kan hij één tegen één zomaar een man uitschakelen. Charles kan iets forceren op de korte ruimte. Als hij blijft groeien, kan dat zelfs nog een meerwaarde zijn ten opzichte van Hans. De ervaring die Vanaken heeft en het constante niveau dat hij haalt, dat zijn zaken die Charles de komende jaren moet bereiken. En dan kan hij op termijn zijn vervanger worden, want de kwaliteiten heeft hij sowieso.”


-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *