Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Blauw/Zwart vindt éíndelijk oplossing voor Mbaye Diagne’

Club Brugge huurt dit seizoen Mbaye Diagne van Galatasaray. Een succes is de samenwerking niet en de kans is groot dat hij in januari al zal vertrekken.

Na het penalty-incident op PSG werd Diagne uit de selectie geweerd en de spits heeft sindsdien veel te weinig berouw getoond om in aanmerking te komen voor een nieuwe kans. Een vroegtijdige terugkeer naar Istanbul leek dan ook in de maak. Afgelopen weekend gooide de Senegalees alvast extra olie op het vuur door op Instagram een hele reeks foto’s van hem te delen in het shirt van Galatasaray. Niet bepaald respectvol tegenover de club waar hij in principe nog steeds voor uitkomt.

Maar lang zal men zich in Brugge niet meer moeten ergeren aan het gedrag van de wispelturige aanvaller. Volgens het bekende Turkse medium Hurriyet zijn alle partijen inmiddels tot een akkoord gekomen en gaat Diagne vanaf januari weer bij de grootmacht uit Istanbul aan de slag. Om van het probleem af te zijn (en zelf een nieuwe spits te kunnen aantrekken), zou Club zelfs bereid zijn geweest om toch de volledige huurprijs te betalen. Al werd dit nog nergens anders bevestigd.

Bepaalde bronnen vroegen zich de voorbije dagen af of het überhaupt mogelijk was dat Diagne kon terugkeren, gezien Galatasaray volgens de Turkse regelgeving slechts een bepaald aantal buitenlandse spelers in de selectie mag hebben. Maar dit heeft enkel betrekking op de wedstrijdselectie. De club hoeft in principe dus geen andere spelers van de hand te doen om Diagne opnieuw in te zetten, ze kan ook spelers naar de tribune verwijzen op wedstrijddagen. Ook blessures en schorsingen kunnen een oplossing zijn voor dat euvel.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *