Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Bondscoach Roberto Martinez is veel te eigenwijs’

Deze week gingen de Rode Duivels hard onderuit in de Nations League tegen Zwitserland. Het werd maar liefst 5-2. Geen Final Four dus. Heel wat spelers bleven tegen de Zwitsers dan ook ondermaats. Maar analist Aad de Mos legt de schuld voor het falen vooral bij bondscoach Roberto Martinez.

“Met de speelwijze waar bondscoach Martinez voor kiest, is dit Belgisch elftal kwetsbaar op het middenveld. Axel Witsel en Youri Tielemans werden door de Zwitsers overlopen en de sterkste man, Xherdan Shaqiri, kreeg alle ruimte. Ik vond het onbegrijpelijk, dat Martinez hier niets aan deed. Uiteindelijk zijn de Belgen aan de eigen arrogantie ten onder gegaan, de spelers én de coach”, klinkt het bij De Telegraaf.

De Mos blijkt dan ook geen grote fan van de bondscoach, die volgens hem te hardnekkig vasthoudt aan zijn eigen voetbalideeën. “De Belgen hebben ontzettend veel kwaliteit, maar ik vind dat ze te veel op de individuele kwaliteiten van spelers leunen. Het was regelmatig los zand en dat valt de bondscoach aan te rekenen. Martinez is veel te eigenwijs. Op het WK tegen Brazilië had hij het goed neergezet, maar het systeem, dat hij wil spelen is leuk tegen kleine landen, maar niet geschikt tegen echt goede tegenstanders.”
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.