Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Club Brugge ziet voorstel van Anderlecht totaal niet zitten’

Tijdens een interview via haar officiele kanalen presenteerde de Anderlecht-CEO Van Eetvelt een bijzonder voorstel. Hij pleitte namelijk voor meer solidariteit tussen de clubs. Hij steelde voor om de komende drie seizoen de inkomsten te verdelen over alle clubs.

Anderlecht wil op die manier de coronacrisis proberen te counteren, al lijkt het voorstel ook wat opportunistisch. Paars-Wit treedt komend seizoen immers zelf niet aan in Europa en kampt met de nodige financiële problemen, die zelfs dateren van voor de huidige crisis. Van Eetvelt maakte zich wel sterk dat Anderlecht vanaf 2021 zelf zou bijdragen, maar het is allerminst zeker dat de Brusselaars dan zelf Europees spelen. Bij de ploegen die wel een ticket hebben voor volgend seizoen wordt het voorstel dan ook meteen van tafel geveegd.

Zo reageerde Club-manager Vincent Mannaert vlijmscherp in Het Laatste Nieuws. Volgens hem heeft dit niets met ‘solidariteit’ te maken. “Dit is veeleer het verhaal van de krekel die geld komt vragen bij de mier. In een situatie als deze blijkt nu meer dan ooit het werk uit het verleden. Bij Anderlecht kan ik mij voorstellen dat dit geen fijne vaststelling is. Niet corona is verantwoordelijk voor de precaire toestand van Anderlecht. Ik heb vastgesteld dat de club eerst interne maatregelen heeft genomen, en nu gaat aankloppen bij anderen. Dat is niet hoe ik mij solidariteit voorstel”, klonk het.

De krant beweert dat ook Michel Louwagie van AA Gent achter deze woorden staat. En VTM Nieuws polste maandagavond ook al bij andere betrokken clubleiders, die zouden het voorstel hebben weggelachen. Anderlecht zal dus niet op de centen van de andere clubs moeten rekenen. “Onze leuze is ‘No Sweat/No Glory’ – maar wél óns zweet, niet dat van anderen”, aldus Mannaert.

 
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *