Voetbal4U.BE
Mis niets

“Dat doet Eden Hazard makkelijker dan Neymar”

Neymar kende een opmerkelijke rol op het WK. Met zijn theather vertolkte ene hoofdrol. Hij ging vaak naar de grond met veel bombarie. Robin van Persie heeft goede raad voor Neymar en wijst ook naar Eden Hazard.

Van Persie speelde bij Feyenoord, Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe en kwam 102 keer voor het Nederlands Elftal uit. Een ervaringsdeskundige. Van Persie zegt een bewonderaar te zijn van Neymar, maar vindt dat de sterspeler van Paris Saint-Germain te veel theater speelt.
En dat zou alleen voor nog meer overtredingen zorgen. “Tegenstanders gaan hem nog meer zoeken”, merkt Van Persie in het Algemeen Dagblad op. “Ik heb die ontwikkeling ook meegemaakt. Dan speelden we met Arsenal een relatief makkelijke wedstrijd, maar voor mij was die partij toch loodzwaar geweest. Tegenstanders gingen op mijn tenen staan, ik kreeg tikken, ze zochten mij echt.”
Van Persie had daar een goed gesprek over met Arsène Wenger. “Die zei: ‘Robin, vraag jezelf nou eens af waarom tegenstanders vooral jou zoeken. Ik weet het antwoord, maar jij moet er zelf achter komen’. Daar dacht ik over na. Blijkbaar lokte ik dat gedrag van tegenstanders ook uit. Met mijn eigen gedrag.”

facebook ZONDAG CLUB BRUGGE – STANDARD LUIK!! Wed op jouw favoriet voor de SUPERCUP & ontvang een €5 free bet voor elke goal zij scoren! KLIK HIER VOOR MEER INFO!! facebook

Van Persie besloot veel minder zijn emoties te tonen. “Ik reageerde ijskoud. Dat werkte enorm goed, ik kreeg minder te verduren.”

“Als Neymar zich anders gaat gedragen na een tik, zal het ook bij hem afnemen”, luidt zijn advies. “Hij zal altijd schoppen krijgen, maar kijk naar het verschil met Eden Hazard. Die is een niveau verder op dat vlak. Hij incasseert makkelijker. Wenger liet mij destijds vrij, hij zei niet: ‘je moet dit en je moet dat’. Ik heb het zelf ervaren en het ging beter.”Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *