Voetbal4U.BE
Mis niets

“Eden Hazard is de Garrincha van de 21ste eeuw”

Morgenavond speelt Real Madrid in de Copa del Rey tegen Real Sociedad. In de Spaanse hoofdstad wordt reikhalzend uitgekeken naar dat duel omdat Eden Hazard zijn rentree zal gaan maken.

Hij viel eind november geblesseerd uit na een duel met collega-Rode Duivel Thomas Meunier. Maar zijn revalidatie lijkt eindelijk voorbij. De voorbije dagen kon Hazard weer de volledige groepstraining afwerken. Woensdag in de late namiddag zou beslist worden of hij tegen Sociedad zijn rentree kan maken. Bij Marca heeft men het zelfs over ‘H-Day’, een verwijzing naar D-Day. Want hoewel de resultaten de voorbije weken uitstekend waren, was het geleverde spel niet altijd om over naar huis te schrijven. Men rekent er nu op dat Hazard daar verandering in zal brengen.

Het geloof in de Rode Duivel blijft alvast erg groot. Tomás Roncero, een bekende Real-watcher en schrijver van voetbalboeken, bejubelde onze landgenoot alvast in zijn column voor AS. “Hij is een match-winner, puur en simpel, en liep zijn blessure op net toen hij in topvorm begon te raken. In de wedstrijden waarin Madrid het moeilijk heeft, is Hazard de ideale man om de partij open te breken met een vleugje individuele magie. Hij is de Garrincha van de 21ste eeuw. Met de bal aan zijn voet gelijmd slalomt hij langs verdedigers zoals een medaille-winnende skiër door de poortjes slalomt.”




Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.