Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Erik ten Hag heeft weinig trek in Monchengladbach’

Ajax-trainer Erik ten Hag werd onlangs gelinkt aan het Duitse Borussia Monchengladbach maar de oefenmeester lijkt daar weinig trek in te hebben. Dat heeft VI-journalist Freek Jansen zondagavond verteld bij Studio Voetbal.

“Ja, die blijft wel. Daar kun je wel vanuit gaan”, zei Jansen desgevraagd over de geruchtenstroom rondom Ten Hag. “Het zat eraan te komen dat hij die stap zou maken en Gladbach heeft concreet contact opgenomen met zijn management. Maar daar wordt Ten Hag niet enthousiast van.”

Te meer ook omdat Ten Hag helemaal op zijn plaats is in Amsterdam momenteel. “Hij heeft het fantatisch naar zijn zin. Hij vindt het steeds leuker worden. Hij vindt bovendien dat hij met deze selectie veel meer kan, dat hij nog veel meer zijn stempel kan drukken dan vorig seizoen. Hoe succesvol Ten Hag, dat laten de statistieken wel zien.” BILD kwam afgelopen week bovendien met het bericht dat BMG voor Adi Hütter zou gaan.

De oefenmeester krijgt ook steun vanuit de directie van Ajax, die tevreden is met Ten Hag. “De wisselwerking met Overmars is perfect. Ze hebben er vertrouwen in dat ze deze selectie bij elkaar houden in de zomer. Dat is het doel voor komend seizoen: de kern bijeenhouden”, aldus Jansen, die aangeeft dat alleen Nicolas Tagliafico mogelijk vertrekt. “En misschien Ryan Gravenberch, als die een heel goed EK speelt.”

Maar anders dan vorige seizoenen met onder anderen Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek wordt er in de zomer geen leegloop verwacht. Andre Onana en Maarten Stekelenburg gaan normaliter bijtekenen, al zal de contractverlenging voor laatstgenoemde iets makkelijker zijn dan voor de geschorste Onana. En de geruchten van Lisandro Martínez naar FC Barcelona kunnen vooralsnog naar het rijk der fabelen worden verwezen, aldus Jansen.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *