Voetbal4U.BE
Mis niets

Mbaye Diagne: “Heb zoveel mogelijk bijgedragen aan titel van Club Brugge”

Dit seizoen huurde Club Brugge de spits Mbaye Diagne van het Turkse Galatsararay. Een succes werd de periode niet en inmiddels is hij weer teruggekeerd naar de Turkse topclub.

De spits maakte zichzelf onmogelijk na het penalty-incident op PSG en daaropvolgende provocaties in interviews en op de sociale media. Hij werd vervolgens maandenlang uit de selectie geweerd. In interview met het Italiaanse TuttoMercatoWeb heeft Diagne nu zelf teruggeblikt op zijn mislukte passage bij Blauw-Zwart. “Het avontuur bij Club Brugge verliep niet zo goed. Het liep helemaal niet zoals ik had gehoopt, maar dat is nu eenmaal voetbal: het kan altijd anders lopen dan dat je zelf gewenst had. Nu kan ik weer doorgaan”, klinkt het.

Maar ondanks het feit dat Diagne sinds het najaar niet meer in actie kwam, keert hij wel terug naar Istanbul met een extra landstitel op zijn palmares. “We werden verdiend kampioen, al hadden we de titel ook op een andere manier kunnen pakken. Ik heb zelf ook zoveel mogelijk proberen bij te dragen. Toen het coronavirus uitbrak moesten we stoppen met spelen, maar we waren zeker dat we anders ook kampioen waren geworden. Onze voorsprong was zo groot. Twee dagen na de beslissing om Club als kampioen aan te duiden, ben ik vertrokken. En ik ben blij dat ik twee jaar op rij de titel heb gepakt”, aldus Diagne.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *