Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Michael Krmencik eist meteen groot slachtoffer bij Club Brugge’

Michael Krmencik kwam deze winter binnen bij Club Brugge als nieuwe aanwinst. Vanavond spelen ze in de beker tegen Zulte Waregem en hij zou zomaar eens zijn basisdebuut kunnen gaan maken. Zondag tekende hij alvast voor een degelijke invalbeurt tegen Antwerp.

Tegen het einde van de partij doken weliswaar wat slordigheden in zijn spel op en de Tsjech mag nog iets doelgerichter worden. Maar ondanks de taalbarrière zette hij al meteen goed druk, hield hij de bal regelmatig goed bij en trok hij ook ruimtes open voor zijn infiltrerende ploegmaats. In dat opzicht lijkt hij veel meer de natuurlijke opvolger van Wesley Moraes. De kans is dan ook reëel dat Krmencik snel zal doorgroeien als eerste spits.

Nochtans had Club afgelopen zomer daarvoor de nodige miljoenen op tafel gelegd om David Okereke aan te trekken. Maar ondanks enkele sterke periodes, kon de Nigeriaan nog niet helemaal overtuigen. Bovendien heeft hij wel snelheid en scorend vermogen, maar in het samenspel en op technisch vlak laat hij het regelmatig afweten. Ook bij Sport/Voetbalmagazine vreest men dat Okereke daarom zijn plaats als diepste man zal moeten afstaan aan Krmencik.

In dat geval zou hij in de 3-5-2-formatie volgens het weekblad wel kunnen uitgespeeld worden als tweede aanvaller, maar op die positie is de concurrentie enorm: Dennis, Tau, Schrijvers en nu ook de jonge De Ketelaere. Okereke staat dus voor een enorme klus als hij straks terugkeert uit blessureleed. Het voordeel is dat hij nog steeds de duurste aanwinst ooit is van Club Brugge. En spelers die zo’n kapitaal vertegenwoordigen worden niet snel aan de kant geschoven of doorgesluisd naar pakweg Zulte Waregem …


-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *