Voetbal4U.BE
Mis niets

Nicklas Bendtner gaat akkoord met geëiste gevangenisstraf

De Deense-spits Nicklas Bendtner moet de cel in. Hij is veroordeeld vanwege het mishandelen van een taxichauffeur. Hij moet voor 50 dagen gaan brommen.

Voetbal International schrijft: “Nicklas Bendtner gaat definitief vijftig dagen de cel in. De dertigjarige aanvaller van Rosenborg BK heeft zijn hoger beroep tegen het vonnis woensdag ingetrokken en legt zich zodoende neer bij zijn veroordeling voor geweldpleging. Bendtner kreeg de straf eerder deze maand voor het slaan en schoppen van een taxichauffeur. De Deen gaf toe dat hij de man mishandeld heeft, maar deed dat naar eigen zeggen uit zelfverdediging. De chauffeur zou meerdere keren de verkeerde route hebben genomen en nadat Bendtner en zijn vriendin zonder te betalen waren uitgestapt een blikje naar de twee hebben gegooid.”

Het blad gaat verder: “De chauffeur zou vervolgens zijn belaagd door Bendtner, die hem tegen de grond sloeg en tegen zijn hoofd trapte, wat de man een hersenschudding opleverde. Volgens de international van Denemarken was er sprake van noodweer, maar dat geloofde de rechter in Kopenhagen niet. Naast de gevangenisstraf moet Bendtner ook een boete van 1.500 Deense kronen (zo’n tweehonderd euro) betalen.”
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.