Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Nicolas Tagliafico dreigt bankzitter te worden bij Ajax’

Er dreigt een reserverol voor Nicolas Tagliafico. Na een zwak seizoen dreigt nu de bank voor de Argentijnse back. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van.

Bij Argentinië verloor Tagliafico al zijn basisplaats, en bij Ajax kan dat – na een slechte seizoensstart met een rode kaart tegen PSV, en de daarop volgende schorsing – ook gaan gebeuren. “Een langverwachte droomtransfer had zijn teleurstellende zomer (het zilverwaar voor hem en zijn toekomstige vrouw vanzelfsprekend daargelaten) in één klap van een absoluut hoogtepunt kunnen voorzien. Ook die bleef, ondanks een gelimiteerde transfersom en wat schermutselingen aan het eind, uit”, weet het AD.

Directeur Marc Overmars gaf al te kennen verrast te zijn door het feit dat geen enkele grote club doorpakte voor de vleugelverdediger. “Maar in zijn verbazing over het niet toehappen van Europese (top)clubs krijgt Overmars waarschijnlijk minder bijval. Tagliafico ontpopte zich met zijn onverzettelijkheid snel tot een lieveling en steunpilaar van een succesploeg. Maar wat hij met David Neres en bijvoorbeeld niet met Onana, Blind en Tadic gemeen heeft, is dat hij zich na de succes campagne van 2019 niet doorontwikkelde of even stabiel bleek.”

De krant besluit: “Een reserverol ligt ook bij Ajax op de loer. Nog los van het gebrek aan ritme, is Tagliafico kandidaat om kind van de rekening te worden in de concurrentiestrijd die voor het aanstaande miljardenbal woedt. In de voorbereiding leek Edson Álvarez nog te moeten wijken, maar hij bleek tegen Vitesse andermaal dé aanjager van Ajax. Blind grossierde als vervanger van de geschorste Tagliafico voor zijn doen in balverlies, maar Ten Hag zal de intelligente linksback van Oranje niet snel passeren.”
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *