Voetbal4U.BE
Mis niets

Owen Wijndal: ‘Clubs hebben zich gemeld maar niet de juiste’

Er is deze zomer concrete interesse geweest voor Owen Wijndal maar volgens hem zat de juiste club er niet tussen. Het had er alle schijn van dat Wijndal de voorbije transferperiode een transfer zou maken.

De linksback maakte er geen geheim van dat hij AZ wilde verlaten en werd met vele clubs in verband gebracht, maar bleef uiteindelijk in Alkmaar. “Ik heb clubs in mijn hoofd zitten waar ik graag naartoe wil. Als die niet komen, dan speel ik met alle liefde voor AZ. Clubs hebben zich concreet gemeld, maar het was niet wat ik wilde. Ik ga hier niet zomaar weg. Ik wil een stap maken die goed is voor mijn carrière. En die stap heeft zich nog niet aangediend”, zegt hij in De Telegraaf.

Wijndal leek na een uitstekend seizoen in clubverband rijp voor een basisplaats op het EK. De linkervleugelverdediger moest op het laatste moment zijn plekje echter afstaan aan Patrick van Aanholt. “Natuurlijk baalde ik ervan, ik wilde spelen. Voor mijn gevoel had ik ook kunnen spelen. Ik bedoel, anders was ik daar ook niet”, aldus Wijndal, die de voorbereiding en start van het seizoen vanwege een blessure heeft gemist.

Wijndal zocht onlangs oud-ploeggenoot Stengs op. Tijdens de interlandperiode, direct na de oefenwedstrijd tegen Ajax, vloog hij naar Zuid-Frankrijk. “Het was leuk om hem weer even te zien, ik had hem gemist. Hij stond keurig op het vliegveld te wachten. Logisch toch? Ik ga toch niet helemaal met een taxi van het vliegveld naar zijn appartement?”
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *