Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Reële kans dat Christian Eriksen terugkeert bij Ajax’

Het zou goed kunnen dat Christian Eriksen in de toekomst gaat terugkeren bij Ajax. Deze conclusie trekt het Deense medium TV2. Eriksen werd afgelopen zomer tijdens het EK getroffen door een hartstilstand.

Sindsdien zijn er allerlei onderzoeken opgestart om te beoordelen of de Deen nog op professioneel niveau kan voetballen. Mocht dat het geval zijn, dan moet ook nog blijken of dat op Italiaanse bodem toegestaan is. De regels in Italië schrijven immers voor dat topsporters geen defibrillator mogen dragen.

WOW! Maak nu een account aan en WED en KIJK LIVE naar TOPVOETBAL BIJ UNIBET.BE!

Mogelijk mag Eriksen dus wel door als profvoetballer, maar niet bij Inter. Volgens TV2 zijn er in dat geval twee logische opties: een terugkeer naar Odense BK (OB) of een hereniging met Ajax. Het Deense medium weet dat Eriksen ooit heeft aangegeven dat hij zichzelf wel ziet afsluiten bij OB en bovendien heeft hij een woning in de regio.

Eriksen is echter pas 29 jaar, waardoor een terugkeer naar Denemarken mogelijk nog te vroeg komt. Ajax zou daarom ‘de ultieme optie’ zijn, zeker omdat de Amsterdammers via Daley Blind ervaring hebben met een defibrillator. “Ik denk dat zijn familie de voorkeur geeft aan een grote stad én Ajax”, zo citeert men één van de ondervraagden.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *