Voetbal4U.BE
Mis niets

“Standard, Anderlecht en Club Brugge kunnen ook wat Ajax doet”

Ajax heeft met haar prestatie in de Champions League grote indruk gemaakt op het Europese toneel. Met 1-4 winnen in het Santiago Bernabeu van Real Madrid is natuurlijk een prestatie van formaat. Dat roept heel wat vragen op over hoe het kan dat onze noorderburen er wél in slagen om Europees af en toe ver door te stoten.

Wamberto, ex-speler van Standard én Ajax, ziet enkele reden. In de eerste plaats uiteraard de befaamde jeugdopleiding. “Maar ik ben ervan overtuigd dat er in België méér talent zit dan in Nederland. Alleen moet je ze ook goed omringen, begeleiden en liefde geven. Dat doen ze bij Ajax zeer goed. De club levert veel jonge talenten af. Soms zéér goede spelers, maar soms ook ‘gewoon’ goede spelers die de club helpen, zonder het oogmerk om hen later met veel winst door te verkopen. Ajax gaat niet elders zoeken wat het in eigen rangen heeft”, legt hij uit in La Dernière Heure.

VANAVOND EUROPA LEAGUE!! STORT 10 EN UNIBET STORT ER 20EURO VOOR JE BOVENOP!!!

SCHRIJF JE HIER VRIJBLIJVEND IN!!! facebook

Maar voor de posities waar versterking wel aangewezen is, durven de Amsterdammers diep in de buidel tasten. “Belgische clubs zijn toch voorzichtiger op de transfermarkt. Er is natuurlijk een risico, maar als je dat niet durft nemen kan je nooit een stap vooruit zetten. Het is bovendien een virtueuze cirkel: je levert goede jongeren af, je wint, je verkoopt ze duur, je hebt geld om probleemposities in te vullen, je blijft winnen. Ik ben ervan overtuigd dat Standard, Anderlecht en Club Brugge dat ook kunnen.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *