Voetbal4U.BE
Mis niets

‘Transfer Alexis Saelemaekers bedreigd door coronavirus’

Afgelopen winter maakte Alexis Saelemaekers de overstap naar AC Milan. Veel heeft hij nog niet kunnen genieten sinds zijn overstap. Hij mocht slechts twee keer invallen in de Serie A en toen brak het coronavirus uit waardoor de gehele competitie stil ligt.

En daardoor komt ook de transfer van Saelemaekers in het gevaar, aldus Het Nieuwsblad. Milan nam hem immers op huurbasis over van Anderlecht, met een aankoopoptie die onder bepaalde voorwaarden automatisch gelicht zal worden. Die voorwaarden zouden haalbaar en prestatiegericht zijn – maar volgens Anderlecht niet gerelateerd aan speelminuten -, maar door het stilleggen van de Serie A zou het nu hoogst onzeker zijn dat die voorwaarden vervuld kunnen worden.

Desondanks zou men er bij Paars-Wit goede hoop in houden dat de transfer van Saelemaekers alsnog in orde komt. Milan legde in januari immers al 3,5 miljoen euro op tafel om Saelemaekers voor zes maanden te huren, terwijl het nog eens hetzelfde bedrag op tafel moet leggen om hem definitief over te nemen. Aangezien de Rossoneri al zoveel investeerden in onze landgenoot, denken ze bij Anderlecht dat de optie dus sowieso wel gelicht zal worden.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *