Voetbal4U.BE
Mis niets

Van Basten fileert De Ligt: ‘Weinig opgestoken in Italie’

Nederland wist gisteren met 2-0 te winnen van Oostenrijk maar analist was na de wedstrijd erg kritisch op mandekker Matthijs de Ligt.

Oranje gaf tegen Oostenrijk (2-0 winst) weinig weg. Van Basten toonde bij de NOS een moment dat dat zeker wel had kunnen gebeuren. In de eerste helft liep De Ligt met zijn spits mee richting de ruimte in de rug van Stefan de Vrij, waardoor in de as een groot gat ontstond. Daley Blind stond te ver naar links om dat gat te dichten.

Het moment had veel slechter kunnen aflopen en de schuldige was De Ligt in de ogen van Van Basten. “De Ligt is de centrale verdediger. Hij is de bewaker van de verdediging. Hij moet veel meer leiding geven. Je moet je laten gelden. Maar hij gaat met zijn man mee en laat een gapend gat achter. Dat zijn dingen… Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar. Dit zijn dé momenten waar het om gaat”, aldus San Marco.

Het oordeel van Van Basten was hard. “Hij zit al een jaartje of vijftien op voetbal. Het is elke keer elf tegen elf en het is elke keer hetzelfde. Je bent laatste man en moet het allemaal al aan zien komen. Je moet veel meer coachen. Hardop denken.”
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *