Voetbal4U.BE

De Vlaamse Voetbalsite!

WTF!! ‘Anderlecht loopt miljoenen mis na transferfoutje ex-bestuur’

De directie van Anderlecht zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van de selectie voor het volgende seizoen. Maar daarbij dragen ze ook nog steeds de gevolgen van het oude beleid bij Paars-Wit. Zo dreigt de club enkele miljoenen mis te lopen op een vrij frappante manier.

VOETBALLIEFHEBBER? PLAY-OFFS in BELGIE!! WED en KIJK LIVE naar DEZE WEDSTRIJDEN VIA UNIBET! (enkel voor actieve klanten) SCHRIJF JE HIER VRIJBLIJVEND IN!

In samenspraak met het vorige bestuur en ex-trainer René Weiler werd afgelopen zomer heel wat spelers elders op huurbasis gestald. Zo ook de Egyptische technicus Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan, die wel al bewezen had over het nodige talent te beschikken, maar onvoldoende rijp was voor een vaste plek in de A-kern. De aanvaller werd verhuurd aan Kasimpasa en ondanks zijn potentieel en het feit dat hij een vaste international is, werd ook een gelimiteerde aankoopoptie in zijn overeenkomst opgenomen.

Maanden later is Trezeguet uitgegroeid tot één van de smaakmakers in de Turkse competitie. Kasimpasa aarzelde dan ook niet en lichtte deze week de optie van net geen 2.5 miljoen euro. Omdat alles contractueel bepaald was kon het nieuwe bestuur niet anders dan toestemmen. Vooral een financiële domper, zo berekende Het Nieuwsblad. Volgens de krant zal Trezeguet in de zomer verkocht worden voor zo’n 6 miljoen euro en zal RSCA minstens drie miljoen euro aan transferinkomsten mislopen. Geld dat het ondanks het vermogen van Coucke goed had kunnen gebruiken …

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *